news-item
Новини

Технічна стандартизація

Технічна стандартизація
24 березня 2021

На сьогоднішній день часто виникає питання: що таке стандартизація, для чого вона потрібна і як допоможе підвищити рівень сервісу?

Жодне суспільство не може існувати без технічного законодавства та нормативних документів, які регламентують правила, процеси, методи виготовлення та контролю продукції, а також гарантують безпеку життя, здоров’я і майна людей та довкілля. Стандартизація якраз і є тією діяльністю, яка виконує ці функції.

 

Для сприяння підвищенню ефективності функціонування нафтогазової галузі шляхом розроблення та ефективного використання нових нормативних документів, а також упровадження в Україні міжнародних стандартів при НТП «Бурова техніка» створено технічний комітет стандартизації ТК 138 «НАФТОГАЗнормування», який очолює Голова технічного комітету Вітрик Віталій Григорович, генеральний директор ТОВ «НТП «Бурова техніка», к.т.н., академік УНГА. Відповідальний секретар ТК 138 – Сіренко Володимир Іванович, провідний інженер зі стандартизації та якості НТП «Бурова техніка».

ТК 138  «НАФТОГАЗнормування» є членом Асоціації «НАФТА І ГАЗ УКРАЇНИ».

Фахівці ТК 138 мають великий досвід із розроблення і гармонізації стандартів, регламентів, технічних умов і працюють над розробленням нормативних документів для буріння свердловин із кущового майданчика, забурювання бічних стовбурів, ремонту свердловин із використанням колтюбінгових установок.

Положення про технічний комітет стандартизації ТК 138 «НАФТОГАЗнормування» (скорочене) додається.

За участю фахівців ТК 138 розроблені або розробляються на замовлення нафтогазових компаній такі нормативні документи: