news-item
Новини

IX Міжнародний галузевий форум

IX Міжнародний галузевий форум
17 березня 2023

Думати про майбутнє України потрібно вже сьогодні. Нафтогазовидобувна галузь країни сьогодні переживає нелегкі часи. З метою обговорення актуальних питань галузі, 14 березня 2023 року на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся IX Міжнародний галузевий форум «Енергетична безпека – головний пріоритет розвитку нафтогазової галузі України».

 

У роботі форуму взяли участь фахівці нашої компанії:
Галушка Роман, директор департаменту капітального ремонту свердловин та колтюбінгових технологій, із доповіддю «Сучасна проблематика реалізації колтюбінгових технологій в Україні». Із слухачами він поділився досвідом роботи  колтюбінгового флоту в умовах війни. Акцентував увагу на факторах, які слід враховувати при плануванні складних технологічних операцій та шляхах їх вирішення

 

Сіренко Володимир, провідний інженер із стандартизації та якості, із доповіддю «Стандартизація – один із головних критеріїв якісного і безаварійного спорудження свердловин», акцентував увагу на те, що нормативно-технічна документація є необхідною для якісного функціонування нафтогазодобувного комплексу України, а саме у застосуванні різноманітного обладнання, використання прогресивних новітніх технологій і рішень. Особливу увагу приділив проблемам стандартизації, таким як термінологія, посилання на нечинну документацію, відсутність нормативної документації національного рівня тощо. 

 

Нагадаємо, що НТП «Бурова техніка» здійснює функції секретаріату технічного комітету стандартизації ТК 138 «НАФТОГАЗнормування», створеного для розроблення національних стандартів у нафтогазовій промисловості України.

Форум вразив кількістю делегатів, сучасною організацією та проведенням заходу. Велика шана і подяка ЗСУ за можливість жити, працювати і планувати майбутнє України