news-item
Новини

Нормативні документи в нафтогазовій галузі

Нормативні документи в нафтогазовій галузі
24 червня 2024

Нормативні документи мають важливе значення для нафтогазової галузі, оскільки вони встановлюють правила та стандарти безпеки, експлуатації, екологічних норм, а також регулюють зв’язки між учасниками ринку та державою. Таким чином, вони сприяють забезпеченню стабільності, безпеки та розвитку галузі.

 

Розроблення стандартів є необхідним з кількох причин:

  • Безпека: встановлюють вимоги безпеки та сприяють запобіганню аварій, що є критично важливим.
  • Якість: визначають вимоги до якості продукції та послуг, що сприяє задоволенню потреб Замовника.
  • Ефективність: сприяють стандартизації процесів і технологій, що дає змогу підвищити ефективність виробництва та зменшити витрати.
  • Міжнародний обмін: використання міжнародних і європейських стандартів сприяє спрощенню міжнародного обміну та підвищенню якості і конкурентоспроможності продукції та послуг.
 

Вивчення та аналіз стандартів, їх адаптація до потреб організації, а також забезпечення відповідності послуг нормам якості, екології та безпеки – все це забезпечують фахівці нашої компанії під керівництвом провідного інженера зі стандартизації та якості Володимира Сіренка, а також представники технічного комітету стандартизації ТК 138 «НАФТОГАЗнормування», функцій секретаріату якого покладено на компанію «Бурова техніка». 

У минулому році фахівцями нашої компанії розроблено стандарт СОУ 09.1-31174865.001:2023 «Свердловини на газ і нафту. Бурові розчини і спеціальні рідини. Загальні вимоги». Окрім цього, проводяться завершальні роботи над «Інструкцією щодо застосування кольорів сигнального та розпізнавального фарбування трубопроводів, технологічного обладнання та резервуарів АТ «Укртранснафта». Також фахівці активну участь беруть у написанні друкованих видань (навчальних посібників) для нафтогазової галузі.

З повним переліком розробленої нормативної документації  та наукових видань можна ознайомитись на сторінці.